18. mars: Ibsenprisen for 31. gang

Når Skiens store sønn skal feires så skal det gjøres skikkelig. Ikke bare har han sin 188. bursdag i disse dager, men den nasjonale Ibsenprisen ble også delt ut i går. 

At det var dramatikeren Mette Edvardsen som gikk av med seieren blant tre verdige nominerte var så absolutt fortjent. Hun kunne ikke selv være tilstede under utdelingen men hadde forberedt en hilsen hvor hun takket for anerkjennelsen. Hun vant med stykket «We to be» som har vært satt opp på Black Box i Oslo.

Utdelingen foregikk i år på Teater Ibsens nye teaterlokaler og det ble en innholdsrik dag i Ibsens tegn. Mange fikk med seg seminaret om scenekunst og en av tilskuerne der kunne fortelle om en interessant opplevelse hvor man ble tatt inn i dramatikerens rolle.

Selv fikk jeg gleden av å bli invitert og også få oppleve et stykke rundt en av Henrik Ibsens ufullendte tekster; «Svanhild». Den ble oppført av «Grusomhetens Teater» og var helt teksttro mot Ibsens tekster og tidsbilde. 

Utrolig fascinerende med et teaterstykke som våger seg ut på å la publikum sitte i nesten 10 minutter og se på det samme scenebildet med menn som drikker og samtaler i festlig lag, tre kvinner som sitter og syr, klipper og leser, en ung kvinne sittende i en vakker positur og en ung musiker klimprende på et lite strenginstrument. 

Vi hadde vel en viss forutanelse om at dette kom til å bli en egenartet opplevelse når vi så at det ble satt opp av «Grusomhetens Teater», og det ble det jammen. Men til motsetning til en del andre forestillinger jeg har sett så var kombinasjonen mellom Ibsens egne ord fra sin tid, kostymene og skuespillernes innlevelse betagende.

Så tusen takk til Teater Ibsen for en flott Ibsenpris-utdeling og gratulerer med nytt flott og eget bygg.

Erik
Ibsenhuset

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>