Bli kjent med ... Austestad

Lørdag 23. april er det igjen duket for en hyggelig konsertkveld på Ibsenhuset. Austestad er nå straks ute med sin helt ferske plate og har høstet anerkjennelse for sine musikkmeritter i pressen. 32-åringen synger på norsk og går i en rekke med musikalske sjangere, men veldig flott musikk.

Hans Martin Austestad fra Early Bird Stringband debuterte i fjor som soloartist. De to siste ukene i april 2016 har Austestad fått innvilget støtte fra Kulturrådet til å gjennomføre en Norgesturne. 

Christian Skaugen som spiller fast i bandet er fra Skien. Derfor har vi lyst til å sette opp en konsert på denne turen i Skien og Austestad er en type artist som vi mener passer godt inn i Peer Gynt-salen med hyggelige cafébord og oppsett.

Da Hans Martin Austestad til slutt solodebuterte med eget prosjekt som 32-åring var det kanskje overraskende for mange at albumet var så godt som strippet for banjo.

Som bandleder i to ganger spellemannsnominerte Earlybird Stringband, har han høstet gode kritikker og tilsynelatende funnet trygg grunn med bluegrass i ryggen. Men mindre kjent er det at Austestad også har medvirket som sidemann og joker på et dusin forskjellige utgivelser i vidt forskjellige uttrykk.
 
Austestad er multiinstrumentalist og låtskriver som har gått musikken i sømmene, og uanstrengt skifter mellom et mangetall musikalske sjangre. Med debuten av bandprosjektet, Austestad, har han tatt en rekke inspirasjonskilder for seg og laget musikk som stadig skifter form og stemning. Men alt iscenesettes med et pop/rock landskap du kan kjenne deg igjen i. Dette har blant annet fått NRK P1 til å spilleliste alle albumets tre singler i tung rotasjon det siste året.
For å sette prikken over i'en på sitt prosjekt synges det på Austestad sin egne bastardnorskdialekt. En blandingsdialekt som er et resultat av at han har bodd i Hong Kong, Fusa, Sandefjord, Hamar og Oslo.
 
For dette trillet Dagbladet femmer på terningen, og applauderte innspillingen med overskriften «Takk for at du synger på norsk, Austestad. Hans Martin Austestad treffer blink på første soloforsøk.»
 
Live er Austestad også rutinert, med over 200 reisedøgn pr år de siste årene, og med seg i bandet har han likesinnede musikere som byr på en svært variert lytteropplevelse. 

19. april slipper Austestad sin nye singel «Turist» på plateselskapet Voices Music Entertainment. Låta er første singel fra hans kommende andrealbum som soloartist. Da han i 2015 solodebuterte i eget navn med albumet «Med Rentersrente», ble tre singler fra albumet listet på NRK P1.

«Takk for at du synger på norsk, Austestad. Hans Martin Austestad treffer blink på første soloforsøk» oppsummerte Dagbladet i sin anmeldelse.

«Det nye albumet fortsetter der det første slapp, men eg har gått tyngre til verks på elgitar, og då meiner eg Ry Cooder inspirert gitar, med fingre, takt og sprakende godlyd. Soundet er også tydeligere inspirert av 70-talls progressiv pop. Og tekstene har blitt smått sarkastiske, frekke og freidige. Turist handler om å kalle nokon for dette uten å vite betre.» sier Austestad
 
Singelreleasen markeres med en solokonsert på Kulturhuset i Oslo, før han legger ut på turné med band på østlandet i Gjøvik, Lillehammer, Skien, Sandefjord, Drammen og Hønefoss. Albumet skal etter planen utgis neste år, og svermer rundt politisk ladede temaer som fordommer, rasisme og uvitenhet.
 
«Eg klarer ikkje å la være å fylle tekstene med politiske vinklinger i desse dager. Eg er inspirert av politisk popmusikk. «Born in The USA» av Springsteen, «Short People» av Randy Newman eller «Man Who Sold The World» av Bowie. Du kan ende opp med å synge med uten å vite kva det betyr. Sjølv om du er ueinig. Sånn sett er musikk ganske farlige greier for den som ikkje følger med», avslutter Austestad.

Bli bedre kjent med Austestad på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=GvY8rRzQUpc

https://www.youtube.com/watch?v=TaW9HUGuSsE

https://www.youtube.com/watch?v=Dyc9pWNEUF4

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>