Levende teater i den digitale hverdag

 Denne uken er det hektisk aktivitet på scenen i Ibsenhuset. Etter måneder med øvelse ”på kammerset” har Telemark Barne- og Ungdomsteater endelig flyttet inn i storstua. Premiereteppet for Peter Pan går opp lørdag førstkommende, med to påfølgende forestillinger samme helg.

Hvem er nå denne Peter Pan? Han begynner og dra på åra. Men det gjør ingen ting, for dette er gutten som ikke vil bli voksen. Han så dagens lys allerede i 1902 da den skotske forfatteren James Matthew Barrie lot han bli med, ikke som hovedperson men dog, i boka ”The little white bird”. Barrie skjønte fort at denne gutten trang mer oppmerksomhet og lot ham få hele tre bøker med ulike eventyr. 

Den mest kjente er nok den  vi alle kjenner hvor han tar med seg Wendy og hennes to brødre til Aldriland. I dette drømmelandet bor feen Tingeling, kaptein Krok, indianere, skumle dyr, havfruer og pirater. 

Telemark Barne- og Ungdomsteater har skapt et fantasifullt og lekent univers fylt med med musikk og dans. Dyktige barn og unge fra hele Telemark bekler rollene som skal ta oss med til Aldriland. Forestillingen er magisk og Peter Pan kan fly, vi sier ikke mer.  

Hverdagene våre preges av digitale løsninger. Vi har muligheter som vi bare kunne drømme om få år tilbake. For barna våre er den digitale verden, på vei til å bli den naturlige verden. Men er vi også på vei mot å miste noe? Trenger menneskene av 2016 det levende teateret? Trenger barna våre å kjenne på den pirrende følelsen det kan være å vite at man skal på teater? Kan det levende teatret fortsatt gi barna det vi voksne kanskje husker tilbake på som rein lykke? 

Vi håper og tror at det ”levende” vil overleve. Vi lever i en tid hvor vi kan velge det beste fra to ulike verdener. Vi tror at levende teater er vel så viktig for nåtidens barn som det var for oss som nå er voksne.  

––––––– 

Velkommen inn i Peter Pans Aldriland.

Lørdag 23. april kl. 13.00 og 17.00
Søndag 24. april kl. 15.00  

Visste du forresten at Peter Pan-syndromet har blitt brukt innen psykologien og beskriver personer, oftest menn, som vegrer seg for å bli voksne?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>