Kunstutstilling med Hans Normann Dahl: Peer Gynt

De hadde begge jubileum i fjor høst - Peer Gynt og Hans Normann Dahl. Slikt blir det kunstutstillinger av. Utstillingen som åpnes fredag 9. mars kl. 17.00, vises under mezzaninen i Ibsenhusets hovedfoajé. Bildene vil bli å se fram til og med 22. mars. Gratis adgang. 

En av de mest allsidige billedkunstnere og samfunnsdebattanter i Norge, Hans Normann Dahl ble 80 år mens det var 150 år siden diktet om Peer Gynt ble utgitt.

Første gang

Mangfoldets mann brukte dobbeltjubileet til noe dobbelt nytt: For først gang lagde 80-åringen en tematisk enhetlig salgsutstilling i galleriet Holmsbustuene. Og i forbindelse med at det var 150 år siden utgivelsen av "PEER GYNT. Et dramatisk digt af Henrik Ibsen", samlet han for første gang mange av bildene han har laga til denne Ibsen-teksten - motiver han har jobba med til og fra i snart 50 år. Det alle første var utkast til en teaterplakat der Peer som stolt hanekylling bivåner Anitras dans. Siden er det blitt mange litografier og noen store oljemalerier.
Nå settes denne unike kunstutstillingen opp i Ibsenhuset i perioden 10. mars til 22. mars i forbindelse med Ibsen-uka.

Få fram Fanden

Hvis han skal trekke fram ett av bildene på utstillinga i Ibsenhuset han er ekstra fornøyd med, må det bli bildet med Peer og Fanden der Peer knuser ei nøtt så Fanden springer tvers igjennom taket.
Det er bildets visuelle kraft som gjør at han gang på gang vender tilbake til det.

– Den historien handler om medias oppgaver. Verden er full av nøtter som trenger å bli knust for å få fram Fanden, sier Hans Normann Dahl med trøkk, men uten å heve verken stemmen eller øyebryn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>