Appelsinia – Festivalkroa 2017

Torsdag 07. september kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Gratis adgang.

Appelsinia-festivalkroa 2017: Poesi i prosalongen*. Velkommen til en opplevelse som alle lærere, formidlere, bibliotekarer, voksne som leser for barn og unge bør få med seg.

Og reven lå under birkerot, bortved lynget, bortved lynget. 

Er Bjørnsons poesi passé?  Hvordan står det til med poesien i skolen i dag?

 

Medvirkende 

Anne Schäffer innleder kvelden med å snakke om diktbøker for unge som utgis i Norge i dag, om lyrikken og bildene – og om kvaliteten og hvordan tekst og bilder formidler, og i hvilken grad Schäffer mener det hele lykkes.

Festivalforfatterne Ruth Lillegraven leser opp sine egne dikt for barn, fra diktsamlingen Eg er eg er eg er.

Poeten Stian Johansen leser opp utvalgte dikt for unge fra de siste tiårene.

Etter pause blir det debatt. I panelet sitter litteraturkritiker i NRK Knut Hoem, poeten Ruth Lillegraven og adjunkt Kristoffer Høimyhr Skaate, norsklærer ved Gjerpen ungdomsskole i Skien. Debattleder er Anne Schäffer.

 

Knut Hoem (f. 1970) er en norsk litteraturkritiker og litteraturanmelder i NRK, der han i dag leder radioprogrammet Kulturhuset på P2 sammen med Siss Vik og Kristian Bendiksen. I høst startet han debatt med sin kronikk Norskpensum på villspor på ytring.no.

Stian Johansen (f. 1976) er fra Skien. Han debuterte på Aschehoug med dikt- og prosaboka Jeff Tweedy, liksom i 2014. I 2015 kom Feltet. I knehasene til Skien og Porsgrunn siden 1981.

Ruth Lillegraven (f. 1978) debuterte med Store stygge dikt i 2005. I 2011 kom romanen Mellom oss og to år senere diktsamlingen Urd. Denne boken vant Brageprisen 2013 i klassen for skjønnlitteratur. Året etter kom diktsamlinga Manilahallen, og i 2016 kom Sigd.  I tillegg har det blitt fire bøker for små barn, om søskenparet Mari og Magnus. I 2016 kom Lillegravens første diktsamling for barn, Eg er eg er eg er, og Sigd, som er dikt for voksne.

Anne Schäffer (f. 1957) er frilansjournalist, kunst- og litteraturkritiker. Litteraturanmelder i Vårt Land, Littkritikk.no, Barnebokkritikk.no, Periskop.no og i Tara. Medlem av kulturdepartementets jury for barne- og ungdomsbøker (juryleder i 2014). Tidligere: Redaktør i NUMER tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst (2010-2015). Litteraturanmelder i Bergens Tidende, 1996-2016) leder i Norsk kritikerlag (2009-2012). Årets litteraturkritiker i 2007.

Kristoffer Høimyhr Skaate (f. 1985) fra Skien. Han er adjunkt ved Gjerpen ungdomsskole og underviser i norsk. Tidligere har Skaate sittet i Ibsenforbundets styre.

Peer Gynt-salen. Dørene åpnes kl. 18.30.
Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Skien, Appelsinia, Diktets venner og NFF.

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>