Kjartan Fløgstad, Kyrre Andreassen og Jan Kristoffer Dale

Onsdag 19. april kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 175,-
  • Student: 90,-

Litteraturhuset i Skien har invitert Kjartan Fløgstad, Kyrre Andreassen og Jan Kristoffer Dale til samtale med Tom Stalsberg, Helga Lilleland og Anne Spånem.

 Litteraturhuset er svært stolte og glade for å ha satt sammen denne gjengen forfattere til en litterær kveld i postindustrielle Skien. Et litterært arrangement som spinner ut av de unionske arbeidsnever.

 

Kjartan Fløgstad

Kjartan Fløgstad er en legende i norsk litteratur. Han debuterte som forfatter allerede i 1968. Fløgstad har skrevet tjue romaner og en lang rekke bøker i andre sjangere. I 2016 kom dokumentarboka Etter i saumane. Om boka skriver Gyldendal: "Det 20. hundreåret var arbeiderklassens hundreår, tidsrommet da fagorganisering og sosialisme fikk sivilisert kapitalismen. Så lenge det varte. Over hele den vestlige verden er kapitalismens intellektuelle i ferd med å skrive om historia om det 20. hundreåret. Den aktuelle bakgrunnen er den liberale offensiven for å gi organisering nedenifra skylda for alle katastrofene i det 20. hundreåret.» 

Fløgstad har bl.a. mottatt Aschehougprisen, Nordisk Råds litteraturpris, Kritikerprisen, Brageprisen. I 2008 fikk han Brages hederspris.

 

Kyrre Andreassen

Kyrre Andreassen gjorde et formidabelt comeback som romanforfatter i 2016 med For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges, som i tillegg til fenomenale anmeldelser har blitt nominert til Brageprisen og P2-lytternes romanpris. 

For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges er en roman om Krister Larsen, elektriker med yrkesstolthet og ryggprolapser. Det er en roman om å vite bedre, men aldri få rett. Om å skjønne systemet, men aldri få overtaket. Om kjærlighet, aggresjonsmestring og svart arbeid. 

Andreassen debuterte med novelleboka Det er her du har venna dine i 1997, som har blitt en kultbok. Det samme med romanen Svendsens catering fra 2006.

Jan Kristoffer Dale  

Jan Kristoffer Dale debuterte i 2016 med novelleboka Arbeidsnever, som fikk en sjelden god mottakelse blant lesere og kritikere. 

Novellene dreier seg om de som har falt utenfor; de som ikke fiksa skolen, og droppa ut. De ufaglærte. De som aldri flytta hjemmefra. De som aldri fant noen å slå seg ned sammen med, og de som har blitt forlatt. Novellene utspiller seg i samme miljø, og handler om vanlige menneskers liv og arbeid. Alle sliter de med sitt: usikkerhet, kjærligheten, økonomien og seg sjøl.

 «Arbeidsnever har blitt en av de fineste novellesamlingene innen 'røff bygde-realisme', siden Kyrre Andreassen debuterte med Det er her du har venna dine, i 1997. Og det er jo en god stund siden.» - Ingvar Ambjørnsen

Ibsenhusets Peer Gynt-sal, småbord og salg fra baren
Dørene åpnes kl. 18.30

Foto:
Fløgstad – Julie Pike
Dale – Kjersti Slettskog
Andreassen – Eivind Mo Andreassen

Vi advarer våre kunder

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>