LiS: Cecilie Enger og Helga Flatland

Onsdag 01. november kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 175,-
  • Student: 95,-

Ubalanse – litteratur om de nære ting. Helga Flatland og Cecilie Enger – begge skildrer de nære relasjoner og skriver om mellommenneskelige forhold og om ubalansen mellom oss mennesker, som få andre. På Litteraturhuset i Skien får du denne kvelden møte de to for første gang på samme scene.

Velkommen til en kveld som virkelig tar pulsen på den norske bokhøsten

Helga Flatland og Cecilie Enger har begge solide forfatterskap å vise til. 

Helga Flatland har fått et stort publikum for måten hun beskriver menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd på. Flatland avsluttet i 2013 sin trilogi om bygda som mista tre av sine unge gutter under ei bombeulykke i Afghanistan, med romanen Det finnes ingen helhet. I høst er hun aktuell med romanen En moderne familie, som handler om «selvrealisering på overtid».

Foreldrene til Liv, Ellen og Håkon har holdt sammen gjennom to mannsaldre. Når far Sverre fyller sytti, spanderer han reise på hele familien med barn, svigerbarn og barnebarn til en feiring på den italienske rivieraen. Under festmiddagen kunngjør foreldrene plutselig at de har bestemt at de vil skille seg. (…) Gjennom de tre søsknenes ulike fortellinger med ulike blikk får vi fortalt historien om den samme familien, om tilhørighet, oppbrudd, konsekvenser - og om hva som egentlig utgjør en familie.

Cecilie Enger utgir denne høsten romanen Pust for meg, en roman om tre generasjoner kvinner, om sårbarheten ved å være avhengig av sine nærmeste og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Kan man tilgi seg selv for den smerten man påfører andre, er spørsmålet Enger stiller i romanen.

Anestesilegen Carla Ruud kjører fra Oslo til hjembygda for å besøke moren sin på pleiehjem. Med seg i bilen har hun den unge kvinnen Synne, som skal samme vei. I en isete sving mister Carla kontroll over bilen, og de havner utfor en skrent. Carla opplever det store marerittet: Til tross for all sin erfaring gjennom et liv som akuttmedisiner makter hun ikke å redde Synne.

Samtaleledere er Helga Lilleland og Helle Riis.

Om forfatterne

Cecilie Enger (f. 1963) debuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten, og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner. Hun fikk sitt store gjennombrudd med romanen Mors gaver i 2013. For den mottok hun Bokhandlerprisen og ble nominert til Kritikerprisen. Cecilie Enger arbeider også som featurejournalist i Magasinet i Dagens Næringsliv.

Helga Flatland (f. 1984) debuterte med romanen Bli hvis du kan. Reis hvis du må (2010), som fikk overstrømmende kritikker. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun befestet sin posisjon med Alle vil hjem. Ingen vil tilbake (2011). Det finnes ingen helhet (2013) avslutter trilogien. Helga Flatlands utga romanen Vingebelastning i 2015 og debuterte dessuten som barnebokforfatter med Eline får besøk samme år. Høsten 2017 kommer romanen En moderne familie.

Peer Gynt-salen, småbord og salg fra disk
Dørene åpnes kl. 18.30

Bli medlem

Som medlem av Litteraturhuset i Skien er du med på å støtte deres arbeid. Medlemskapet koster kr 50 og følger skoleåret og gjelder altså for høst- og vårsesong.

NB! Kvittering for kjøp av medlemskap over nett, kan byttes inn i fysisk medlemskort ved Ibsenhusets billettkontor.

Vi advarer våre kunder

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>