Lørdagsbarn: Kouame Sereba – Shama Shama

Lørdag 18. november kl 14.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 60,-

Lyd kan lages med stemmen, med hender, føtter, trommer og selvfølgelig med alt som finnes av stilige instrumenter. Her blir du invitert med til å leke med stemmebruk, klapping og tramping.  Lydkunstneren Kouame synger og forteller eventyr med hjelp av afrikanske djembe-trommer og andre rytmeinstrumenter.

Shama Shama

Dette er en forestilling med eventyr, sang og musikk fra Vest-Afrika hvor kombinasjonen av historiefortelling, nye lyder og fengende rytmer griper både barn og voksne. 

Nysgjerrighet og frihet til å skape selv

Kouame Sereba starter forestillingen med å spille rolige toner på en liten kalimba. Voksne og barn sitter på gulvet og rammen for aktiv deltagelse er lagt. Scenen er i samme høyde som gulvet publikum sitter på, og det gir barn og voksne en nærhet til det som skal foregå.

 Barna får frie tøyler for hvordan de vil spille på instrumentene, ingenting er riktig eller galt i musikken de lager. Det er kanskje et av de viktigste frøene som ble sådd i løpet av forestillingen, nysgjerrighet og frihet til å skape selv.

I løpet av 45 minutter har barna fått trent konsentrasjon, de har fått prøve å opptre, erfart samspill og vist respekt for hverandre da de fulgte sin jevnaldrende dirigent. De har fått øve på kroppskontroll, koordinasjon av rytmer, sang og bevegelse, og har gjennom Serebas afrikanske musikk blitt kjent med et tonespråk de kanskje ikke omgås i hverdagen. Og ikke minst, her vil både barn og voksne ha det gøy!

Like moro for alle

Sereba, opprinnelig fra Elfenbenskysten, har drevet med musikkformidling for barn i over 25 år. Selv om ”Shama Shama” er tilrettelagt for barn, er den minst like underholdene for foreldrene.

Forestillingen som egner seg for barn fra 3 år og oppover, er i samarbeid med Lørdagsbarn.

Vi advarer våre kunder

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>