Nasjonalballetten UNG: Jubileumsturne

Fredag 16. mars kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 300,-
  • Barn: 200,-
  • Student: 200,-

I år feirer Operahuset i Oslo 10 år, og Den Norske Opera & Ballett 60 år. De feirer fortiden med å sende fremtidens dansere på turné!

Spesielt talentfulle dansere 

I Nasjonalballetten UNG blir en ny generasjon dansere til. De største norske og internasjonale talentene er samlet i ett kompani med felles mål: Å ta pusten fra publikum med sitt dansetalent. 

Nasjonalballetten UNG består av 16 dansere mellom 17 og 23 år. De er i startgropen av sin profesjonelle karriere, energiske, uredde, lekne og uttrykksfulle. Det samme kan sies om forestillingen de har med seg, med fem verk fra fem helt ulike koreografer. 

 

Kveldens program

Denne kvelden får publikum se tre verk med ny, norsk dansekunst, laget spesielt for nettopp disse danserne. I tillegg fremfører de i fellesskap to moderne klassikere: Tåspissballett i Valse-Fantaisie av mesterkoreografen George Balanchine og rå, ekspressiv dans i Minus 16 av Ohad Naharin. I forberedelsene har danserne fått undervisning av Naharin selv – en av de viktigste og mest ettertraktede koreografene i verden i dag. 

Valse-Fantaisie (koreografi George Balanchine © The George Balanchine Trust)

Different futures (koreografi Kaloyan Boyadjiev)

(pause)

This thing called Ballet (koreografi Kristian Støvind)

Some see stages (koreografi Cina Espejord)

(pause)

Minus 16 (koreografi Ohad Naharin)

 

Nasjonalballetten UNG

Nasjonalballetten UNG ble opprettet i 2015 og har høstet gode kritikker og prisnominasjoner for sine forestillinger og turneer. Tidligere i år ble det klart at kompaniet er sikret finansiering frem til 2020. Kompaniet er en satsning muliggjort av Talent Norge AS, Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping, Statkraft og Scatec.

Vi advarer våre kunder

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se høstens program her.

Gi en kulturopplevelse i gave.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>