Prosalong*: Tro og tvil

Onsdag 31. januar kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Gratis inngang

Velkommen til en samtale om livssyn, åndelig eksperimentering og personlige beretninger – i to akter. Litteraturhuset i Skien lar oss møte Eskil Skjeldal, Stian Kilde Aarebrot og Didrik Søderlind.

Presten og ateisten 

I første akt møter vi presten Stian Kilde Aarebrot og ateisten Didrik Søderlind som har sammen utgitt boka Presten og ateisten. I boka ønsker de blant annet å komme til bunns i om ateister også kan ha religiøse opplevelser. Og hva er det som skjer med en kristen når Jesus ikke lar høre fra seg? Det er Arne Olav Lunde Hageberg som samtaler med Aarebrot og Søderlind.

Om troen som sviktet 

I andre akt møter vi Eskil Skjeldal som har skrevet den mye omtale og kritikerroste boka Eg slepper deg utan at du velsignar meg. Den er en intens og reflektert fortelling om en tro som sviktet og om forfatterens egen eksistensielle og intellektuelle kamp som fører frem til avskjeden med Gud. I boka spør Skjeldal: Finnes Gud? Hva vil det si å tro? Og hvordan gir vi mening til det livet vi lever? Det er Litteraturhusets styreleder Marit Omland som samtaler med Skjeldal.

 

Peer Gynt-salen.
Dørene åpnes kl. 18.30

 

* Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren.

Medlemskap

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. 

   
   

Litteraturhuset i Skien present an evening where the questions are about belief and doubt. We meet a priest, an atheist and an author who lost his belief in God. 

   
   

Vi advarer våre kunder

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se høstens program her.

Gi en kulturopplevelse i gave.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>