Tor Åge Bringsværd

Onsdag 31. oktober kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 150,-
  • Student: 75,-
  • LiS-medlem: kr 100,-

Litteraturhuset i Skien presenterer selveste Tor Åge Bringsværd! – og ønsker velkommen til en aldri så liten tidsreise – en reise gjennom Tor Åge Bringsværds fantastiske forfatterskap.

Selveste Tor Åge Bringsværd kommer på besøk!

Bringsværd mottok Brageprisens hederspris i 2009 og Norsk kulturråds ærespris i 2010 og er en av våre mest produktive forfattere. For de yngste er han kanskje mest kjent for bøkene om Karsten og Petra eller Ruffen, for de som har fulgt forfatterskapet hans over flere tiår, utmerker han seg innen fantastisk litteratur som for eksempel Gobi-serien eller Fabelprosa-antologiene. I 1978 skremte han og Jon Bing livet av en hel generasjon NRK-seere med miniserien Blindpassasjer. Litteraturhuset i Skien ønsker velkommen til en aldri så liten tidsreise – en reise gjennom Tor Åge Bringsværds fantastiske forfatterskap.
Foto: Johanna Siring

Tor Åge Bringsværd

(f. 1939 i Skien), forfatter og dramatiker. Tidligere arbeidet i NRK/radio og forlag (Pax og Den Norske Bokklubben), men forfatter på heltid fra og med debuten i 1967 med den religionshistoriske fagboken Det står skrevet (Pax). Siden er det bl.a. blitt romaner, novellesamlinger, essays, faktabøker, barnebøker, billedbøker, tegneserier og skuespill. Skriver like gjerne for barn og ungdom som for voksne. Arbeidene hans er oversatt til 23 språk og teaterstykkene er oppført i 14 land.

Bringsværd har sittet i mange offentlige råd og utvalg, bl.a.: Statens Manusutvalg for film, Statens teaterråd (1983–1990) og Norsk Kulturråds faglige utvalg for dramatikk (1990–1994). Han har vært styremedlem, bl.a. i Norske dramatikeres forbund (1970–1982), Nordisk dramatikerunion (1970–1982), Norsk teaterunion (1976–1980), Svensk-norska samarbetsfonden (1993–1995), Riksteatret (1994–1995). Dessuten har han vært medlem av kunstnerisk råd ved Riksteatret (1980–1995) og i årene 1990–1994 var han "Pate" (fadder) for Die Bonner Biennale (Den europeiske teaterfestival i Bonn, Tyskland).
Etter å ha bodd flere år i Oslo, har han nå slått seg ned i Hølen, den lille hemmelige landsbyen i Vestby kommune.

«Menneske, dyr, insekt, maskin, original og kopi. Egentlig kommer det ut på ett. Det som teller er vår evne til å se, om vi har et hjerte som kan se bakenfor hale og huggtenner, kretser og koblinger, vinger og brodd. For vi er sammen. Så enkelt er det. Alle er vi sammen. Og likevel så vanskelig.»
Fra Panama (2014)

 

Peer Gynt-salen
Dørene åpnes kl. 18.00
Foto: Johanna Siring

Medlemskap

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. 

Vi advarer våre kunder

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se høstens program her.

Gi en kulturopplevelse i gave.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>